Åka på semester med barn

”Barn är ett folk och dom bor i ett främmande land” som visan så fint heter. För så är det med barn: dom lever i en speciell värld med deras vackra världsbild och med en ren syn och livet framför sig. Och visst är väl det fantastiskt? Men, innan ditt fantastiska barn kom till världen så levde du säkert ett helt underbart liv. Och bara för att man får barn så ska inte det ändras – även om väldigt mycket ändras. Men, när det kommer till att gå bort på middagar, bjuda över folk eller att åka iväg på semester så ska det självklar inte vara några problem. Men, många åker på semester med barn och därför finns det lite bra saker att tänka på.

”Ökningen syns i statistiken för de allra yngsta. Antalet utfärdade pass för 0–24 månader gamla barn har ökat de senaste fem åren, framför allt i storstäderna. Under 2008 fick 56600 barn upp till två år sitt första pass.” (läs mer)

Att tänka på

Tänk på att det är viktigt att planera resan i god tid så att ni verkligen tänkt igenom allt. Det är viktigt att prata med en läkare eller vårdpersonal om vilket skydd som är det bästa, samt att kolla upp hur ni bör gå tillväga om det skulle vara så att något oväntat inträffat. Tänk att ju mer ni har koll innan ni åker, desto mer säkra kommer ni att vara under resans gång. Använd det sunda förnuftet så kommer ni komma långt. Sedan kan det ibland vara bra att vänta någon månad eller något år och ta husbilen istället.