Dekorera och pynta din baby shower

Om du hör till dem som anammat traditionen att anordna en baby shower så är du inte ensam. Fler och fler lägger ner tid och pengar för att hylla livet och födseln och vad kan vara bättre än att fira med presenter och goda bakverk, att du snart ska få en liten varelse till i ditt liv? Frågan är hur du ska dekorera festen? Här får du lite råd.

Börja med inbjudningskorten! På så vis kan du få ett hum om vad resten av temat ska bli. Vissa börjar i andra änden men detta är helt individuellt. Ofta är korten enklare och ett sätt att få mer inspiration. Sedan kan du ta itu med fina dekorationer till baby showern och göra det till livets fest – bokstavligt talat!

baby shower Inspirerande dekorationer för baby showern

En baby shower kan vara kreativt pyntad men ändå diskret och gullig. Det är ingen maskerad utan en hyllning till livet även om en del kändisar har tvistat till sina baby showers ordentligt. Baby showern firas vanligtvis några veckor innan födseln och är ett sätt för den blivande mamman att få råd och presenter inför den stora händelsen.

Största presenten är själva festen. Men vi satsar också på lekar, mat och dekorationer, säger Cindy Ekman, som varit med och arrangerat många babyshowers.

Hur du dekorerar är naturligtvis din ensak men många tycker om att göra olika girlanger, blomsterarrangemang och söta bakverk som är lika söta som din blivande bebis. Använd gärna små dekorationsservetter, serpentiner och fina fat. Klipp gärna till små tofsar eller pompoms för lite gladlynt stämning. Sätt också gärna dit lite mjukisdjur för att gosa till det lite.

Vanliga babyfärger

Vitt, blått och rosa är vanliga färger men det går även att göra helt tvärtemot och välja grönt, gult eller beige/guld. Gör gärna maten i samma tema med samma färger och dekorationer för att få den rätta stämningen.