Gratis barnkalas som alla kan komma på

Det har blivit allt mer prestige kring barnkalas, vilket har lett till att alla faktiskt kanske inte kan gå på alla kalas, eller ha ett kalas heller för den delen. Men i Eda Kommun har man gjort något, som de kallar för ”det stora barnkalaset”, dit är alla välkomna och dessutom är det gratis.

Vad är hemligheten bakom ett lyckat barnkalas? Det behöver inte vara pengar eller massor av presenter. Många känner stor press för barnkalas eller aktiviteter med barnen. Men faktum är at det inte behöver kosta något alls. Presentera det som Eda kommun gjort för din egen kommun, det kommer garanterat att uppskattas av alla barn.

Gratis stort barnkalas för tredje gången

Det man har gjort i Eda Kommun borde fler ta efter. Det finns inte så många evenemang som är gratis nuförtiden, men det tog arbetsgruppen bakom evenemanget ”det stora barnkalaset”. Kalaset ingår i den vecka som nätverket Se Mig Värmland anordnar, och evenemanget är superpopulärt. På kalaset brukar magi och trolleri finnas för barnen att kolla på och i en hall går det att testa tillexempel hinderbanor. Det är flera avdelningar där som ordnar aktiviteter. Det är föreningar och lokala företag som på olika sätt bidrar så att kalaset kan vara gratis.

”Förra året hade vi drygt 300 besökare”, berättar en person som sitter med i arbetsgruppen till nwt.