Hitta rätt doppresent

Inte mycket är så häftigt som att få ett barn, men det är också något av en ångest för alla inblandade när det nalkas dop – och doppresent. 

Vad man ska köpa till ett barn som får sitt namn och blir räddad från ett eventuellt liv limbo? Och ska man ge en sak till barnet om det var en kille och en annan om det var en tjej? Tiderna förändras, och även doppresenterna. Numera är det ju som så att alla inte ens har dop för sina barn på grund av att vi bli allt mindre religiösa i Sverige. Istället har man namncermoni, då man välkomnar barnet och tilldelar de ens namn tillsammans med nära och kära. Hm, ska en då ge samma sak i present som om det var ett dop? Det är luddigt för många, och förståeligt att det är luddigt. Men.

Klassiska exempel är nallebjörn och dopsked i silver

Några saker som aldrig kan gå fel oavsett om det är doppresent till tjej eller kille är en klassisk nallebjörn, exempelvis som denna:

Nallen kommer från Bondeofsweden.se, och har både rörliga ben och armar och är runt 30 cm lång. Det är den perfekta presenten för den nyfödda, och kommer säkerligen att finnas vid barnets sida i all evighet.

Fråga föräldrarna

Andra saker som man också kan köpa till dopet eller till en namncermoni är musikmobil, snuttetrasa eller varför inte den klassiska dopskeden? Om du känner dig osäker kan det vara bäst att prata med barnets föräldrar och se vad de har tänkt sig för presenter till barnet. Kanske vet de att just dopskedar kommer han eller hon få från en mor eller farförälder, och då är det ju onödigt om även du köper detta till barnet, eller hur?