Minionerna gör braksuccé

Ett par små och gula figurer som gått rakt in i barnens hjärtan och som blivit riktiga favoriter är Minionerna från Dumma mej. När de fick en egen film förra året blev den en dundersuccé och drog in mer pengar än de flesta animerade filmer hade gjort innan dess.

8619265--

När det kommer till barnens favoritfigurer och favoritleksaker är det verkligen något som skiftar både med ålder och olika trender.

”När man har barn är det för många svårt att hänga med i alla svängningar om vad som är populärt just nu i barnets liv.” Läs mer.

De figurer som funnit sin väg in i barnens hjärtan de senaste åren har varit de gula små gubbarna Minioner, som först sågs i filmen Dumma mej. Nu har de dock fått en egen film som går just under namnet ”Minioner” och filmen har blivit en dundersuccé, skriver Folkbladet. Den animerade filmen har bara efter några veckor på vita duken spelat in över en miljard dollar, vilket motsvarar ungefär 8,5 miljarder kronor.

Inte lika poppis hos recensenter

Enligt amerikanska sajter är filmen om Minionerna den tredje mest inkomstbringande animerade filmen hittills. Framgångarna med den populära barnfilmen innebär dessutom ett branschrekord. Men även om filmen blivit succé hos barnen har den faktiskt inte blivit lika populär hos kritikerna. Många recensenter tyckte att filmen saknade viktiga inslag och framförallt humor. Den fick dock ett stort plus för att den inte var så klyschig och förutsägbar som många barnfilmer brukar vara.