Pussel och pyssel i påsk

Snart är det påsk, och för barn är detta en riktigt rolig högtid. Inte bara är det precis lagom lång tid som har passerat sedan julen så att de hunnit få ny inspiration till pyssel, utan det är också en av de härligaste godishögtiderna på året! Men det bästa du kan göra med barn när påsken närmar sig, det är helt klart att pyssla och pussla!

Emilpussel

Du minns det säkert från när du var liten, hur mysigt och roligt det var. Att få sitta där när påsken var på väg och börja pyssla med olika former av pynt! Kanske hade dina föräldrar köpt det bästa från Stor och Liten för er att pyssla och pussla med. Just pussel kanske inte var det ni främst höll på med när det skulle pysslas, men det kunde vara ett skönt avbrott från färger och kladdande att sätta sig med ett pussel och ta det lugnt en stund, både för vuxna och barn. Och på Stor och Liten hittar du pussel med alla barnens favoritkaraktärer från filmer, böcker och historier! Ett exempel kan vara att ni lägger pusslet på bilden här bredvid, med Emil i Lönneberga som motiv. Eller varför inte ett Bamsepussel, eller kanske den underbara lilla apan Nicke Nyfiken? Det finns mycket att välja på när man ska pussla.

Tips på påskpyssel

Men åter till pysslet! Ni kan använda flörtkulor och limma ihop en liten och en stor för att få till en kyckling, då är det bara att måla den gul, sätta på näbb och måla ögon. Och givetvis ska du limma fast färgglada fjädrar, för en kyckling kan ju inte vara fjäderlös! Ett enkelt påskpyssel du kan göra är att göra ett fint påskris med fina fjädrar i.

Om du sticker hål i båda ändarna av ett ägg som du skakat riktigt ordentligt innan kan du blåsa ur innehållet. Låt ägget torka och måla sedan med fina färger och mönster, fäst ett snöre i och häng upp i påskriset!