Så barnsäkrar du poolen

Att bygga pool hemma på tomten har blivit en stor trend bland svenskar och under rådande pandemin har intresset ökat än mer. Barnen jublar så klart över poolmöjlighet hemma, men det är ett riskfyllt inslag som kräver en barnsäker installation.

Vad bör du tänka på i samband med installation av pool hemma? I den här artikeln kan du ta del av direkta tips på hur du ser till att göra poolen barnsäker för att garantera en trygg användning.

Kvalitet vinner i längden

Det är inget nytt att bygga poolhus eller pool ute, men intresset har aldrig varit så stort som idag. Under covidpandemin har dessutom allt mer tid ägnats i hemmet och det har också bidragit till fler poolbyggen och ett mer kreativt tänkande kring hus och tomt. Faktum är att det aldrig ansökts om så många bygglov för just pooler som i år.

Kvalitet är en faktor du inte bör snåla på eftersom det direkt påverkar säkerheten. En barnsäker pool uppfyller kraven på flera plan och det är värt att lägga en liten slant extra på kvalitet. Du kan kika närmare på svenskabadtunnor.se för att se exempel på kvalitetsmodeller som uppfyller säkerhetskraven. Här är det fokus på kvalitet, funktion och säkerhet oavsett pooltyp.

Anpassade barnskydd

Staket som skydd för att inte barn ska ta sig in till poolen är viktigt och här finns olika alternativ som fungerar bra. Det finns bland annat funktionella grindar som har barnsäkra lås och därmed inte kan öppnas utan hjälp av vuxen. Installeras en fast pool är det viktigt att du kompletterar med ett rejält skydd att dra över. Det kan vara allt från ett klassiskt lock till ett rejält nät som går att dra över. Tänk dock på att hemmagjorda varianter sällan håller i längden – uteslut alltså presenning som alternativ. Avslutningsvis återstår bara ett viktigt tips att ge till alla som bygger pool hemma där barn vistas. Oavsett hur många skydd eller åtgärder som tas vid för att barnsäkra poolen bör du aldrig lämna barn själva i eller i närheten av poolområdet.