Så fixar ni bostadsköpet enkelt när familjen växer

Barn nummer två är på ingång och ni märker att er hyresrätt inte länge kommer att rymma er alla. Då är det dags att börja fundera på att köpa ett hus. Många tycker att det steget är en aning läskigt, men läs vidare så får du reda på hur du ska tänka kring bolån och val av bostad.

Finansiering är naturligtvis a och o när det gäller bostadsköp. Mest troligt är att ni behöver ett bolån. Innan ni tar ett lån är det dock viktigt att vara säkra på att ni får bästa möjliga villkor. Bra bolån hittar du här där de tillhandahålls av Nordax bank. På hemsidan får du också tydlig information om vad ett lån kommer att kosta dig och din familj.

Det här behöver du veta om bolån

Ett bolån är troligen ett av de dyraste lånen du kommer att ta under din livstid. Det är därför mycket viktigt att det blir rätt. Många oroar sig också för att inte bli beviljade lån av bankerna. Det finns dock saker du kan göra för att se till att du får det lån du önskar. Se till exempel över din kreditvärdighet och gör inga onödiga köp som sänker den, varken innan eller efter att du har blivit beviljad lån. Det är också bra om du har ett fast arbete med bra lön. Lägg alltså starta eget-drömmarna på hyllan en stund när du står inför att låna till hus.
Det är också viktigt att veta att du kan förhandla dig till bättre villkor hos banken. Var därför noga med att utnyttja den möjligheten.

Val av bostad

Att välja rätt bostad är inte det enklaste. När ni är en barnfamilj är det emellertid viktigt att ta hänsyn till det. Visst kan det tyckas mysigt att bo på en egen ö men med småbarn blir det lätt opraktiskt. Försök istället se till att det finns bra barnomsorg och skola i närheten av bostaden. Ta också hänsyn till vad ni önskar få ut av er bostad. Brinner du till exempel för odling? Se då till att köpa ett hus med tillräckligt stor trädgård. Ta helt enkelt era intressen och drömmar i beaktande när ni väljer ert hus.