Så kan du inreda barnrummet

Funderar du på att inreda barnrummet? Här kommer några enkla, och framförallt billiga, tips!

 

Som det tipsas om i videon ovan är det smart att välja prylar som har flera funktioner än endast en. Många leksaker idag är till exempel utvecklade för både lek och inlärning i stället för att endast vara roliga, så sådana kan det vara kul att fylla på med. Samma gäller egentligen för barnmöbler. Många har dolda funktioner utöver det tilltänkte och mest uppenbara. Till exempel finns massor av sittkuddar med inbyggd förvaring, vilket är perfekt att satsa på för att få undan barnens leksaker snabbt och effektivt utan att behöva inreda med tråkiga förvaringslådor i plast exempelvis. Och tänk på att inte spendera alltför mycket pengar på småbarnens inredning, satsa i stället på att handla med smarta rabattkoder och liknande för att hålla kostnaderna nere – ju äldre barnen blir desto troligare kommer det att bli att de vill sätta sin egen prägel på rummet. Därför kan det också vara smart att undvika att tapetsera med uttalade barntapeter med figurer eller barnsliga mönster på, satsa hellre på neutrala toner så att ni slipper en totalrenovering om några år då barnen kommer upp i tonåren.

Några snabba inredningstips

Självklart ska man inreda rummet så det passar ett barn och inte en vuxen när det kommer till att inreda barnrum. Men tänk på att hålla rummet funktionellt. Något som till exempel Elle Decoration tipsar om är att se till att barnet är anpassat efter tre saker: lek, vila och förvaring. Här är några snabba tips att hålla i bakhuvudet när du inreder:

  • Välj en lugn väggfärg som inte är åt det neutralare hållet för att slippa måla om längre fram.
  • Sätt ett färgtema från start så inredningen blir sammanhängande och inte rörig.
  • Sänghimmel är enkelt att både montera upp och montera ned, och ger ett behagligt lugn när barnet ska sova.
  • Välj stilrena och ganska avskalade möbler om du vill inreda med utstickande detaljer, för det får inredningsdetaljerna att poppa snyggare.
  • Gör plats för lek – utnyttja väggar och tak på bästa sätt för att skapa en lättstädad och stor lekyta för barnen att hålla till på.