Skydda barnet med en lekhage

Barn är snabba och mycket kan hända på en liten stund. Det finns ofta situationer som kan vara riskfyllda trots att hemmet är barnsäkert. Då är det skönt att ha en lekhage till hands så att barnet är tryggt och du kan slappna av.

Det förekommer ofta risker för barnet som är svåra att undvika. Det gäller platser utanför hemmet, men även situationer då det är svårt att följa efter barnet. Ibland ligger fokus på andra saker, som matlagning, dusch eller hemarbete. När mycket händer i omgivningen är det svårt att ha koll på barnet. Då är det skönt att kunna ställa en lekhage bredvid sig och slappna av i vetskap att barnet är tryggt samtidigt som du kan fokusera på annat. Barnet ska dock aldrig lämnas ensamt utan uppsikt.

Little,Blonde,Girl,On,The,Stairs,With,A,Gate,WithDessa är barngrindens viktigaste funktioner:

  • Barnsäkrar platser utanför hemmet
  • Håller barnet tryggt när du fokuserar på annat
  • Skyddar barnet från riskfyllda platser

Välj rätt lekhage

Jämför olika modeller och fundera på vilken funktion din lekhage ska ha. Vissa hagar har fler funktioner och går att göra om till multigrindar som kan ändras till en annan form. En portabel lekhake är lätt att packa ihop och ta med sig och sedan sätta upp igen. Samtliga lekhagar kan öppnas så att barnet kan krypa in och ut, vilket även undviker tunga lyft. Lekmattan skapar en mjukt underlag och gör det bekvämt för barn som råkar somna i hagen.

Lekhage eller multigrind

En multigrind kan öppnas upp och placeras i en annan form. Det innebär att den även kan barnsäkra delar av hemmet där barnet kan nå fram till varma kakelugnar, spisen, trappor och möbler som kan klättras upp på. De kan även täcka öppningar där en barngrind inte passar. Vissa modeller kan även förlängas med extra sektioner för att ge barnet större utrymme eller spärra av större ytor.

Portabel lekhage att ta med utanför hemmet

En portabel lekhage kan enkelt tas med till andras hem, utomhus eller på resor. Den portabla modellen är därför perfekt att ta med sig i den medföljande väskan vid besök på platser som inte är barnsäkrade. Samtidigt är den så säker att den inte kan fällas ihop när barnet är i hagen. Hagar med väggar av meshtyg hindrar också barnet från att slänga ut sina leksaker eller få tag i föremål utanför hagen.